baby's

Osteopaat Sacha Prins uit Huizen

Baby's


Baby's vragen speciale aandacht in zowel de geneeskunde als de osteopathie. Baby'szijn geen kleine volwassenen. Bij de behandeling van een baby zijn vele aspecten anders, omdat baby's zowel fysiek als mentaal volop in ontwikkeling zijn. Elke ontwikkelingsfase vraagt een aparte benadering en heeft zijn eigen kenmerken en kinderziekten. Een baby is anders dan een peuter, een peuter is weer anders dan een kleuter of puber. Als er een probleem optreedt in een van de facetten van de ontwikkeling, heeft dit gevolgen voor de totale ontwikkeling van een kind.

Elke baby vraagt dan ook een eigen, unieke benadering!


Osteopathie bij baby's

De geboorte is een stressvolle gebeurtenis voor een baby. Tijdens de geboorte kan met name het hoofdje aan grote krachten bloot komen te staan. Een osteopaat kan op een zachte manier de stress helpen te verminderen. Vooraf wordt een zorgvuldige diagnose gesteld.

Bij baby's komen vooral de volgende klachten in aanmerking voor behandeling:

  • darmkrampjes of kolieken en acute buikpijn
  • buitensporig huilen bij pasgeborenen
  • buitensporig braken/spugen bij pasgeborenen
  • plagiocephalie (asymmetrie van de schedel)
  • voorkeurshouding of dwangstand van het hoofd

Hoe bereidt u uw baby voor op behandeling?
Het is raadzaam bijtijds in de praktijk te zijn zodat je, samen met de baby, de tijd kunt nemen voor ontspanning. Jonge baby's kunnen behandeld worden tijdens borstvoeding of flesvoeding. Breng favoriete speeltjes of knuffels mee.» Klik hier voor de vragenlijst voor baby's


Osteopathie voor babys en kinderen

Sacha Prins D.O.- MRO Osteopaat - Monnickskamp 8, 1273JS Huizen - Tel.: +31(0)640774464 - E-mail: info@sachaprins.nl