Informatie over Sacha Prins

Osteopaat Sacha Prins uit Huizen

Sacha Prins - Osteopaat in Huizen


Bewegen heeft altijd mijn interesse gehad, zowel om het zelf te ervaren (hockey, tennis en yoga) als om te weten wat beweging in het menselijk lichaam teweeg brengt. Ik heb bijna 15 jaar als fysiotherapeut gewerkt maar ik vond daar niet de voldoening. Vaak bleven klachten bestaan en had ik onvoldoende mogelijkheden binnen de fysiotherapie om het probleem op te lossen, terwijl ik wel het idee had dat er nog meer mogelijk was. Ik zocht naar een beroep waarmee ik mijn deskundigheid kon vergroten .

Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren osteopaat. In 2007 heb ik mijn 6 jarige opleiding aan College Sutherland afgerond. Ik werk iedere dag met veel plezier en iedere dag leer ik nog bij. Vaak gaat het in de osteopathie over subtiele bewegingen in het menselijk lichaam maar het gaat nog steeds over bewegen (mobiliteit). In de osteopathie wil ik onderzoeken waarom de kwaliteit van bewegen is verminderd en wat dat doet met de kwaliteit van leven. Het menselijk lichaam heeft op mij een enorme aantrekkingskracht. Ik heb er plezier in om dingen die ik niet weet op te zoeken en daar van te leren. Maar ik leer ook van de mensen die in mijn praktijk komen.

Sinds 2012 ben ik docent aan College Sutherland in Amsterdam. Het College Sutherland is de opleiding voor osteopaten. Ook hier gaat het over bewegen. Hoe 'bewegen' de studenten, hoe worden zij osteopaat. Hoe 'beweeg' ik mij als docent. De dynamiek van de opleiding brengt nieuwe uitdagingen voor mij mee.
Vanaf 2016 ben ik docent in yoga en meditatie. In het voorjaar van 2017 heb ik een cursus 'yoga en coaching' gevolgd. De combinatie van osteopaat, docent en yogadocent levert mij oneindig veel plezier op.

Sacha Prins

Sacha Prins D.O.- MRO Osteopaat - Monnickskamp 8, 1273JS Huizen - Tel.: +31(0)640774464 - E-mail: info@sachaprins.nl