Behandeling Osteopathie - Sacha Prins

Osteopaat Sacha Prins uit Huizen

Behandeling Osteopathie


Het eerste consult
In dit eerste consult wordt de vragenlijst met je doorgenomen. Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats, gebaseerd op de drie onderling afhankelijke systemen: het bewegingsapparaat, de inwendige organen en het cranio-sacraal systeem. Dit onderzoek gebeurt manueel.

Onderzoek
De osteopaat gaat op zoek naar verminderde beweeglijkheid in het lichaam. Door deze afname in mobiliteit te behandelen krijgt het lichaam zijn zelfregulerend vermogen terug en komt het lichaam weer in evenwicht.

Behandeling
De behandeling is manueel. De osteopaat gebruikt de gegevens uit de ontstaansgeschiedenis en het onderzoek om tot een behandeling te komen. Mobiliserende technieken zorgen ervoor dat de beweeglijkheid van de structuren hersteld wordt en de vloeistofstroom in het lichaam geoptimaliseerd wordt. Het lichaam is nu weer in staat om het zelfregulerend vermogen aan te spreken.

Een behandeling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Na vier tot vijf behandelingen zal duidelijk zijn of de therapie een gewenst resultaat heeft

Na 2-8 weken kan er een vervolgbehandeling plaatsvinden. De tijd tussen de behandelingen wordt individueel bepaald.

Na de behandeling
De reactie op een osteopathische behandeling is bij iedereen verschillend. Het kan in het begin bijvoorbeeld gepaard gaan met een toename of afname van de symptomen. Ook vermoeidheid, hoofdpijn of een emotionele reactie kunnen na een behandeling ontstaan.

De aanzet tot zelfregulering kost veel energie. Het is verstandig om op de dag van de behandeling niet te uitgebreid te dineren, verteren gebruikt veel energie. Ook kun je beter niet intensief gaan sporten. Ontspannen en bewegen is geen probleem. Gun je lichaam de rust om het herstel in te zetten.

Drink op de dag van de behandeling veel water (circa 1 liter) Deze ene liter moet je gebruiken naast je gewone vochtinname.

Sacha Prins D.O.- MRO Osteopaat - Monnickskamp 8, 1273JS Huizen - Tel.: +31(0)640774464 - E-mail: info@sachaprins.nl