Sacha Prins - osteopaat in Huizen

Bewegen heeft altijd mijn interesse gehad. Ik ben gefascineerd door wat beweging met het menselijk lichaam doet. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Ik beweeg zelf ook graag, het liefst buiten: ik tennis, ik doe aan yoga, wandel met mijn hond en ik heb lang gehockeyd.

Toen ik ging studeren, was fysiotherapie een logische stap. Zeer waarschijnlijk ook omdat mijn vader fysiotherapeut is geweest. Ik heb bijna 15 jaar als fysiotherapeut gewerkt, maar ik kon daar onvoldoende mijn ei in kwijt. Mensen  kwamen met klachten die vaak grote invloed hadden op de kwaliteit van hun leven. Deze vragen waren regelmatig te groot voor de fysiotherapie.

Na de studie osteopathie heb ik een tevredener gevoel over de manier waarop ik de problemen van de mensen die komen, kan aanpakken. Deze filosofie is mij op het lijf geschreven. Samen met collega’s, studenten en de mensen die in mijn praktijk komen, ga ik graag de verdieping aan die het leven te bieden heeft. Op zoek naar het comfort in lijf en leven waardoor de leefkracht tot zijn recht komt.

Osteopaat sinds 2006

Sinds 2006 heb ik een eigen praktijk voor osteopathie in Huizen. De osteopathie biedt een weg om de kwaliteit van leven van mensen te vergroten door het lichaam op een subtiele manier te mobiliseren. Het liefst nog voordat er klachten ontstaan.

Osteopathie spreekt het zelfherstellende vermogen aan, waardoor klachten kunnen verdwijnen en de vitaliteit weer meer tot zijn recht komt. De wonderlijke werking van het lichaam en de kracht van beweging fascineren mij tot op de dag van vandaag.

Een leven lang leren is mijn motto: via regelmatige bijscholing, congressen en van de mensen die in mijn praktijk komen, collega’s en studenten leer ik nog iedere dag. (Aan)raken, geraakt worden, innerlijke groei en verbinden zijn hierin onmisbare begrippen voor mij.

Docent College Sutherland Amsterdam

Sinds 2012 ben ik docent aan College Sutherland in Amsterdam. College Sutherland is de opleiding voor osteopathie. Ook hier gaat het over bewegen. Op welke manier ‘bewegen’ de studenten, hoe worden zij osteopaat. Hoe ‘beweeg’ ik mij als docent. De dynamiek van de opleiding brengt nieuwe uitdagingen voor mij met zich mee, zoals mijn nieuwe functie als “head of student affairs”(2022),

Ook ben ik sinds 2016 docent in yoga en meditatie. Met specialisaties in de pranayama en yoga nidra. Yoga heeft mij nieuwe inzichten in het lichaam en de geest gegeven en mij als mens verrijkt. Ook in de filosofie van de yoga gaat het om de hele mens en zijn omgeving. De combinatie ostepaat, docent en yoga, is voor mij een mooi geheel, daar word ik nog steeds heel erg blij van. Al is er altijd nog de wens om verder te studeren.