Sacha Prins - osteopaat in Huizen

Bewegen heeft altijd mijn interesse gehad. Ik doe het zelf graag: ik tennis, doe yoga en heb lang gehockeyd. En ik ben gefascineerd door wat beweging met het menselijk lichaam doet. 

Toen ik ging studeren, was fysiotherapie een logische stap. Ik heb bijna 15 jaar als fysiotherapeut gewerkt, maar vond daarin toch niet helemaal wat ik zocht.

Mensen kwamen met klachten die vaak grote invloed hadden op de kwaliteit van hun leven. Door ostheopatie had ik meer handvaten om het probleem op te lossen. 

Osteopaat sinds 2006

Sinds 2006 heb ik een eigen praktijk als osteopaat in Huizen. De osteopathie biedt een weg om de kwaliteit van leven van mensen te vergroten door het lichaam op een subtiele manier te mobiliseren. Osteopathie spreekt het zelfherstellende vermogen aan, waardoor klachten kunnen verdwijnen. De wonderlijke werking van het lichaam en de kracht van beweging boeien me mateloos. Ik wil er alles over weten en leer nog elke dag: via voortdurende bijscholing en van de mensen die in mijn praktijk komen.

Docent College Sutherland Amsterdam

Sinds 2012 ben ik docent aan College Sutherland in Amsterdam. College Sutherland is de opleiding voor osteopathie. Ook hier gaat het over bewegen. Op welke manier ‘bewegen’ de studenten, hoe worden zij osteopaat. Hoe ‘beweeg’ ik mij als docent. De dynamiek van de opleiding brengt nieuwe uitdagingen voor mij mee. Ook ben ik sinds 2016 docent in yoga en meditatie. Yoga heeft me nieuwe inzichten in het lichaam en beweging gegeven. De combinatie levert mij oneindig veel plezier op.